• Obecnie brak na stanie
Flatout bread UP Flatbread - 5 flatbreads
  • Flatout bread UP Flatbread - 5 flatbreads
  • Flatout bread UP Flatbread - 5 flatbreads
  • Flatout bread UP Flatbread - 5 flatbreads
  • Flatout bread UP Flatbread - 5 flatbreads
  • Flatout bread UP Flatbread - 5 flatbreads
  • Flatout bread UP Flatbread - 5 flatbreads
Kod produktu: 688339923124
Flatout bread

Flatout ProteinUP Flatbread - proteinowe wrapy niskowęglowodanowe 10g białka & 6g węglowodanów

Data ważności: 29.03.2024Obecnie brak na stanie

Nowe wrapsy od Flatout, teraz jeszcze więcej białka! Proteinowe, niskowęglowodanowe wrapsy - jeden wypiekany z pełnoziarnistej mąki wrap zawiera aż 10g białka, 15g błonnika i zaledwie 6g węglowodanów.

Doskonała alternatywa dla pieczywa dla osób na diecie niskokalorycznej, niskowęglowodanowej lub wysokobiałkowej.

25,30 zł netto

25,30 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 275 g; 9.20zł/100g

  

Mięciutkie pszenne wrapy proteinowe Flatout ProteinUP Flatbread są doskonałym uzupełnieniem diety osób unikających węglowodanów i liczących kalorie. Nowe wrapsy ProteinUP zawierają jeszcze więcej białka - aż 15g białka w jednym placku.

Tortille Flatout ProteinUP są wypiekane z pełnoziarnistej mąki i mąki ciecierzycowej - dzięki swojej unikalnej recepturze wrapsy Flatout zachowują pyszny smak pszennego placka przy minimalnej zawartości węglowodanów zastąpionych wartościowym białkiem i sycącym błonnikiem,

Upieczony na chrupko wraps z sosem i dodatkami to pyszna pizza proteinowa, a zawinięty z mięsem i warzywami to klasyczna, sycąca tortilla.

Wybierając wrapsy Flatout zamiast zwykłego pieczywa nie tylko oszczędzasz kalorie, ale dostarczasz swojemu organizmowi dodatkowego białka i błonnika - dzięki temu, choć flatouty są dużo mniej kaloryczne, dzięki wysokiej zawartości białka i błonnika są bardzo sycące i na długo zaspokajają apetyt.

Flatout ProteinUP w porównaniu do zwykłych tortilli*:

  • prawie 30% mniej kalorii
  • o jedną trzecią mniej tłuszczu
  • ponad 4 razy mniej węglowodanów!
  • 3 razy mniej cukru
  • prawie 4 razy więcej białka
  • 4 razy więcej błonnika

* Wrapsy Flatout ProteinUp Core 12 w porównaniu do Tesco Wraps Placki pszenne tortilla, wartości odżywcze na 100g 

Wartości Odżywcze

Porcja 55g

Wartości odżywcze w:
Porcja 55g
100g
Kalorie
90.00
163.64
kJ
376.81
685.11
Tłuszcze, w tym
2.00
3.64
tłuszcze nasycone
0.50
0.91
Węglowodany, w tym
7.00
12.73
cukry
0.00
0.00
poliole
1.00
1.82
Białko
10.00
18.18
Błonnik
15.00
27.27
Sól
0.63
1.14

Flatout bread ProteinUp - Wrapsy z  pełnoziarnistej mąki wzbogacone białkiem

Masa netto: 275g (5 wrapsów)

Składniki: woda, modyfikowana skrobia pszenna, pełnoziarnista mąka pszenna, gluten pszenny, błonnik owsiany, mąka z ciecierzycy, mąka sojowa, izolat białka pszenicznego, substancja słodząca erytrol, siemię lniane, drożdże, olej sojowy, substancja konserwująca sorbinian potasu, substancja konserwująca propionian sodu (substancje konserwujące), kwas fumarowy, substancja spulchniająca wodorowęglan sodu, regulator kwasowości pirofosforan sodu, stabilizator mono- i di- glicerydy kwasów tłuszczowych, sól, barwnik karmel, pirofosforan kwasu wapniowego, fosforan monowapniowy, substancja zagęszczająca guma celulozowa, substancja zagęszczająca guma guar, substancja zagęszczająca guma ksantanowa.

Alergeny: produkt zawiera pszenicę, mleko i soję.

Wartości odżywcze 1 wrapa: wartość energetyczna 90,0kcal/376,8kJ, tłuszcze 2,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,5g), węglowodany 7,0g (w tym cukry 0,0g , poliole 1,0g), białko 10,0g, błonnik 15,0g, sól 0,6g

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 163,6kcal/685,1kJ, tłuszcze 3,6g (w tym tłuszcze nasycone 0,9g), węglowodany 12,7g (w tym cukry 0,0g , poliole 1,8g), białko 18,1g, błonnik 27,2g, sól 1,1g

Producent: Flatout, Inc., 1422 Woodland Dr., Saline, MI 48176, Stany Zjednoczone

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia -Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. W zamrażalniku fabrycznie zamknięte opakowanie można przechowywać przez okres do 4 miesięcy, po rozmrożeniu spożyć w ciągu 2 tygodni. Przed otwarciem produktu nie jest konieczne trzymanie go w lodówce, jednak ma to znaczący wpływ na przedłużenie trwałości i świeżości produktu i jest rekomendowaną formą przechowywania.