Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Wyprzedaże

Batom, Pektyna jabłkowa 150g, 100% naturalna substancja żelująca

Pozostali Producenci

5907709956315

Nowy produkt

Pektyny jabłkowe do przygotowania domowych dżemów i przetworów owocowych bez cukru i substancji konserwujących. Zawartość saszetki wystarcza do przygotowania 2kg niskokalorycznego dżemu.

Więcej szczegółów

36,78 pln

Produkt niedostępny

Powiadom mnie

Masa netto 150g.; 24,52 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 7 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 7 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,84 pln.


Pektyny jabłkowe - naturalna substancja żelująca do przygotowania domowych dżemów, przetworów, powideł, marmolady i galaretek bez cukru.

Pektyny nie zawierają cukru, alergenów ani konserwantów.

Sprawdź nasz przepis na najmniej kaloryczną frużelinę z rabarbaru (tylko 18kcal w 100g!) - omawiamy w nim zasady stosowania pektyn w dżemach i frużelinach owocowych

Stosowanie pektyn:

  • Stosuj w proporcji 30g pektyn, 2kg owoców i 1kg cukru lub innych substancji słodzących (w przypadku innych substancji słodzących, reguluj słodkość przetworu stopniowo)
  • Mieszanka nie wymaga stosowania dodatkowych substancji zagęszczających
  • Do gotujących się owoców dodać szklankę cukru* wymieszanego z zawartością opakowania. Gotować 3-5 minut. Dosypywać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać, gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować około 20 minut.
  • Napełnij dżemem dokładnie umyte, a najlepiej wyparzone słoiki, zagotuj weki aby były szczelnie zamknięte
  • Tak przygotowany dżem możesz przechowywać przez co najmniej rok.

*cukier można zastąpić niskokalorycznymi substancjami słodzącymi - wtedy słodkość przetworu reguluj stopniowo

Porcja 5 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 16.25  kcal 325.00  kcal
kJ 68.09  kJ 1,361.75  kJ
Tłuszcze, w tym 0.02  g 0.30  g
tłuszcze nasycone 0.01  g 0.10  g
Węglowodany, w tym 4.07  g 81.30  g
cukry 0.02  g 0.30  g
Błonnik 0.45  g 9.00  g
Białko 0.01  g 0.20  g
Sól 0.03  g 0.50  g
Napisz opinię
Lily's Sweets White Chocolate Baking - kropelki białej czekolady bez cukru tylko ze stewią i erytrolem

Lily's Sweets White Chocolate Baking - kropelki białej czekolady bez cukru tylko ze stewią i erytrolem

Batom, Pektyny jabłkowe 100% naturalna substancja żelująca 

Masa netto: 150g

Składniki: pektyna jabłkowa amidowana 100%.

Alergeny: Uwaga! Może zawierać gluten, orzechy, soję, seler i sezam.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 325,0kcal/1361,7kJ, tłuszcze 0,3g (w tym tłuszcze nasycone 0,1g), węglowodany 81,3g (w tym cukry 0,3g), błonnik 9,0g, białko 0,2g, sól 0,5g

Wartości odżywcze w 5g: wartość energetyczna 16,2kcal/68,0kJ, tłuszcze 0,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 4,0g (w tym cukry 0,0g), błonnik 0,4g, białko 0,0g, sól 0,0g

Producent: Józef Leśniak ul. Fieldorfa 17, 31-209 Kraków

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sposób przygotowania: Do gotujących się owoców dodać szklankę cukru* wymieszanego z zawartością opakowania. Gotować 3-5 minut. Dosypywać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać, gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować około 20 minut.

Porcja 30g pektyny na 2kg owoców i 1kg cukru*

*cukier można zastąpić niskokalorycznymi substancjami słodzącymi - wtedy słodkość przetworu reguluj stopniowo

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: