Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Livity, Agar Agar, roślinna substancja żelująca z wodorostów

Pozostali Producenci

a25901752700420

Nowy produkt

Azjatycka żelatyna z wodorostów. Agar jest bezwonny i bezsmakowy, zawiera dużo manganu, magnezu, żelaza, wapnia, sodu i cynku. Żeluje kilka razy silniej niż żelatyna. Stosowany jest w kuchni wegańskiej zamiast żelatyny. Agar rozpuszcza się w temperaturze 90° C, a tężeje w 32°C - 39° C

Więcej szczegółów

11,89 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 25g.; 47,56 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 2 punktów lojalnościowych. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 2 punktów lojalnościowych co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,24 pln.


Do zagęszczania deserów, soków i bulionów - wegański zamiennik żelatyny.

Agar nie wpływa na smak przygotowywanych potraw i deserów.

Agar-agar wytwarzany jest z krasnorostów (Rhodophyta), jest substancją żelującą, której głównym składnikiem jest trudno przyswajalny przez człowieka cukier galaktoza. Agar-agar w zimnej wodzie pęcznieje, natomiast dobrze rozpuszcza się w wodzie o temperaturze ok. 90-100° C, a zestala się, tworząc rodzaj żelu w 32°C - 39° C. Zestalony żel roztapia się po ponownym podgrzaniu do 90-100 °C - w odróżnieniu do żelatyny agar można powtórnie rozpuścić, doprawić (dosłodzić) i ponownie pozostawić do zastygnięcia w temperaturze pokojowej. 

Zastosowanie i użycie żelatyny wieprzowej i agaru jest podobne, żelatynę rozpuszcza się w gorącej wodzie i zostawia do ostygnięcia, agar rozpuszcza się w leniej wodzie, a następnie podgrzewa aż do zagotowania, na 250ml wody wystarcza 1/3 łyżeczki agaru.

Najważniejsze informacje o agar-agar:

  • wegański
  • 100% roślinny, naturalny składnik
  • prosty w użyciu
  • bez smaku, bez zapachu, nie zmienia smaku potraw
  • zastyga w temperaturze pokojowej, nie wymaga chłodzenia w lodówce
  • po zastygnięciu można ponownie rozpuścić pogrzewając

Porcja 2.5 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal 4.28  kcal 171.00  kcal
kJ 17.91  kJ 716.49  kJ
Tłuszcze, w tym 0.00  g 0.00  g
tłuszcze nasycone 0.00  g 0.00  g
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym 0.00  g 0.00  g
cukry 0.00  g 0.00  g
poliole
skrobie
Białko 0.06  g 2.30  g
Błonnik 2.03  g 81.00  g
Erytrytol
Sód 1.10  mg 44.00  mg
(ekwiwalent soli) 2.75  mg 110.00  mg
Uwagi

Napisz opinię



Livity, Agar Agar, roślinna substancja żelująca z wodorostów, E406

Składniki: 100% agar z wodorostów.

Masa netto: 25g 

Producent: wyprodukowano w Korei Południowej dla De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp.Kom.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: