Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Amylon Agar-Agar E406 wegański bezglutenowy zamiennik żelatyny
Agar-agar wytwarzany jest z krasnorostów (Rhodophyta), jest substancją żelującą, której głównym składnikiem jest trudno przyswajalny przez człowieka cukier galaktoza. Agar-agar w zimnej wodzie pęcznieje, natomiast dobrze rozpuszcza się w wodzie o temperaturze ok. 90-100 °C, a zestala się, tworząc rodzaj żelu w 40-50 °C. Zestalony żel roztapia się po ponownym podgrzaniu do 90-100 °C.
Zastosowanie i użycie żelatyny wieprzowej i agaru jest podobne, żelatynę rozpuszcza się w gorącej wodzie i zostawia do ostygnięcia, agar rozpuszcza się w leniej wodzie, a następnie podgrzewa aż do zagotowania, na 500ml wody wystarcza około 8g agaru.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Amylon Agar-Agar, roślinna substancja żelująca z wodorostów, E406
Składniki: 100% agar z wodorostów.
Produkt bezglutenowy
Masa netto: 10g
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 167,0kcal/699,7kJ, tłuszcze 0,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 0,4g (w tym cukry 0,4g), białko 0,0g, sól 1,2g