Wybierz kategorię

Wybierz producenta

Promocje

Batom, Pektyny jabłkowo-cytrusowe 100% naturalna substancja żelująca

Pozostali Producenci

c5907709953376

Nowy produkt

Pektyny jabłkowo-cytrusowe do przygotowania domowych dżemów i przetworów owocowych bez cukru i substancji konserwujących. Zawartość saszetki wystarcza do przygotowania 2kg niskokalorycznego dżemu.

Więcej szczegółów

7,61 pln

Dostępny w magazynie

Masa netto 30g.; 25,37 pln/100g.

Kupując teraz ten produkt dostaniesz 1 punkt lojalnościowy. Łącznie za całe zakupy otrzymasz 1 punkt lojalnościowy co możesz zamienić na zniżkę na następne zamówienie o wartości 0,12 pln.


Pektyny jabłkowo-cytrusowe - naturalna substancja żelująca do przygotowania domowych dżemów, przetworów, powideł, marmolady i galaretek bez cukru.

Pektyny nie zawierają cukru, alergenów ani konserwantów.

Stosowanie pektyn:

  • Stosuj w proporcji 30g pektyn, 2kg owoców i 1kg cukru lub innych substancji słodzących (w przypadku innych substancji słodzących, reguluj słodkość przetworu stopniowo)
  • Mieszanka nie wymaga stosowania dodatkowych substancji zagęszczających
  • Do gotujących się owoców dodać szklankę cukru* wymieszanego z zawartością opakowania. Gotować 3-5 minut. Dosypywać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać, gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować około 20 minut.
  • Napełnij dżemem dokładnie umyte, a najlepiej wyparzone słoiki, zagotuj weki aby były szczelnie zamknięte
  • Tak przygotowany dżem możesz przechowywać przez co najmniej rok.

*cukier można zastąpić niskokalorycznymi substancjami słodzącymi - wtedy słodkość przetworu reguluj stopniowo

Porcja 30 g W 100 g
Wartość energetyczna
kcal
kJ
Tłuszcze, w tym
tłuszcze nasycone
Węglowodany, w tym
cukry
Białko
Sól

Napisz opinię

Batom, Pektyny jabłkowo-cytrusowe 100% naturalna substancja żelująca

Batom, Pektyny jabłkowo-cytrusowe 100% naturalna substancja żelująca

Pektyny jabłkowo-cytrusowe do przygotowania domowych dżemów i przetworów owocowych bez cukru i substancji konserwujących. Zawartość saszetki wystarcza do przygotowania 2kg niskokalorycznego dżemu.



Batom, Pektyny jabłkowo-cytrusowe 100% naturalna substancja żelująca 

Masa netto: 30g

Składniki: pektyna jabłkowo-cytrusowa amidowana 100%.

Alergeny: Uwaga! Może zawierać gluten, orzechy, soję, seler i sezam.

Producent: Józef Leśniak ul. Fieldorfa 17, 31-209 Kraków

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sposób przygotowania: Do gotujących się owoców dodać szklankę cukru* wymieszanego z zawartością opakowania. Gotować 3-5 minut. Dosypywać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać, gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować około 20 minut.

Porcja 30g pektyny na 2kg owoców i 1kg cukru*

*cukier można zastąpić niskokalorycznymi substancjami słodzącymi - wtedy słodkość przetworu reguluj stopniowo

Polecane produkty

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali także: