Szybkie teriyaki shirataki 449kcal & 59g białka

0
Szybkie teriyaki shirataki 449kcal & 59g białka
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Shirataki teriyaki!

Błyskawiczne danie pełne orientalnego smaku na bazie makaronu shirataki – mega sycąca, wręcz zapychająca porcja ma 449k i prawie 60g białka!

SKŁADNIKI

1 duuuża porcja

  • 1 opakowanie makaronu shirataki w dowolnym kształcie
  • 225g chudego miesa – tu pół na pół pierś z kurczaka i ligawa wołowa
  • 1/2 opakowania mrożonych brokułów
  • 1ł mąki ziemniaczanej
  • sezam do posypania
  • sól, pieprz, czosnek, imbir
  • 1/2 Ł oliwy
  • 1Ł gotowego sosu teriyaki (tu House of Asia)
  • olej sezamowy, opcjonalnie

Brokuły rozmrozić wcześniej, albo wrzucić na osobną patelnię i podgrzewać aż puszczą wodę, zmiękną i odparują.

Mięso pokroić na kawałki, podsmażyć na oliwie na mocnym  ogniu, dodać przyprawy, gdy się z zewnątrz zrumieni dodać brokuły, zmniejszyć ogień i podgrzewać 3-4 minuty. Dodać osączony makaron shirataki, wlać sos shirataki, podsmazyć 2 minuty, w razie potrzeby zagęścić mąką ziemniaczaną.

Podawać posypane sezamem (można podprażyć) i polane olejem sezamowym, u nas w atomizerze, fajnie się dozuje.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes