Jeden prosty trik – co zrobić, żeby omlet zawsze wyszedł?

0
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Omlet się porwał przy przewracaniu. Ciasto przykleiło się do patelni. Spalił się. Nieudany omlet to nie jest koniec świata, ale potrafi skutecznie wkurzyć i popsuć poranek, znasz to? Skorzystaj z naszego triku i od teraz każdy twój omlet będzie udany, a oprócz nerwów oszczędzisz sobie zmywania i wydłużysz żywot patelni!

W czym tkwi sekret? Jedno słowo – a w zasadzie dwa – papier do pieczenia. Ułóż arkusz papieru do pieczenia bezpośrednio na patelni, jak w formie do ciasta, psiknij olejem i wylej masę omletową tak jak zwykle to robisz. Jeśli obawiasz się, że omlet się nie zrumieni – nie ma czego, podsmaży się elegancko jak trzeba.

PLUSY:

Nic się nie przypala

Nic się nie rozwala, omlet trzyma do kupy papierowa 'foremka’

Łatwo obrócić omlet na drugą stronę

Oszczędzasz czas i wodę – patelnia jest czysta, nie trzeba zmywać, a sam papier możesz wykorzystać ponownie do tego samego około 3-4 razy

Patelnie teflonowe szybko się niszczą nawet jeśli używasz delikatnych narzędzi – w tej metodzie patelnia jest 100% zabezpieczona

Wypróbuj ten trik i daj znać co myślisz w komentarzu!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes