Proteinowy omlet pumpkin pie
Przepis wykonany na prośbę Moniki!
Monika poprosiła nas o przepis z użyciem dyni i Kornelia @kokoczykoks, szefowa guiltfree.pl przygotowała omlet w bardzo jesiennym klimacie dla wszystkich jesieniar na redukcji 🍁🍂🎃🧡
Proteinowy Omlet Pumpkin Pie ma średnicę 28cm, jest puchaty i jednocześnie wilgotny, smakuje… po prostu jak ciasto dyniowe 🥰 A dla przełamania jesiennego smaku – polany sosem malinowym!
🎃 SKŁADNIKI NA OMLET🎃
-160g puree z dynii ( tu hokkaido)
-25g mąki pszennej
-34g odżywki białkowej – tu PEScience Pumpkin Pie, ale może być waniliowa
-1/2ł gumy celulozowej lub ksantanowej i 90ml wody, jeśli nie masz gumy to nie dawaj wody i będzie ok
– 1 jajko
– 4g aromatu sernikowego Funky Flavors Splash Cheesecake
-szczypta soli
Składniki zamieszać energicznie trzepaczką, masę wylać na rozgrzaną i psikniętą pamem patelnię. Smażyć bez przykrycie 6-8 minut, przerzucić na kolejne dwie minuty.
Omlet podaliśmy z sosem malinowym, to po prostu mało udany sos wiśniowy zero marki beeeeep, do którego dodaliśmy aromat malinowy Funky i kilka ostatnich jesiennych malin.
na górę omleta proponujemy posypkę pumpkin spice i syrop klonowy zero! Wszystko to idealnie wpasowuje się w jesienny klimat!