Proteinowy pizzowy burger chorizo 273kcal 37g białka

0
Proteinowy pizzowy burger chorizo 273kcal 37g białka
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Pyszności chodzą parami! Masz nasz wczorajszy przepis na proteinowego precla? Koniecznie połącz go z tym przepisem ba pizzzoburgerka z indykiem i chorizo, połącz w wypasitą bułę i szykuj MEGA weekendowy obiad! Całość czyli burgerowa buła preclowa z kotletem chorizo 525kcal i 59g białka!!🥨💪

Kotlety są mega pyszne i warto pomnożyć składniki i od razy zrobić minimum 4 sztuki – możesz nie wierzyć, ale będziesz żałować

Składniki na proteinowego burgera z indyka

1 kotlet, gotowa masa ok 150g, średnica 12cm

  • 120g mięsa z fileta indyka (może być kurczak)
  • 1 ząbek czosnku albo łyżeczka pasty czosnkowej
  • przyprawy w klimacie pizzy według gustu, u nas duuużo smaczkowych dodatków: oregano, lubczyk, sól, pieprz, duuużo papryki słodkiej i wędzonej, suszone pomidory, przyprawa bekonowa, aromat pizzowy Funky Flavors
  • 20g sera Piórko (może być dowolny aromatyczny ser, także parmezan, ale wpłynie na makro oczywiście)
  • 5g posypki Kernel Seasons Bacon & Cheddar dla podkręcenia smaku, robi robotę, ale bez tego też się da, ostateczne można zastąpić saszetką z zupki chińskiej o pasującym smaku przyjmując kaloryczność 650kcal/100g
  • 20g aromatycznej wędzonej wędliny – u nas chorizo, może być bekon, salami
  • panierka – chipsy mocno rozdrobnione blenderem, użyliśmy wegańskich chipsów białkowych Nano Ä Vegan Protein Chips Hot Barbecue, wychodzi ok 7g chipsów do 1 kotleta, ilość jest tak niewielka, że użycie zwykłych chipsów nie wpłynie na makro całości

Wszystkie składniki poza chipsami blendujemy na pulpę, masa będzie gęsta plastyczna. Formujemy rękami kulkę, rozpłaszczamy na placek grubości nieco ponad 1cm, obtaczamy w proszku chipsowym i pieczemy 13min w 200C w połowie przewracając na drugą stronę, ważne, żeby kotleta ułożyć na kratce, żeby od spodu też był chrupki i chipsy się nie rozmoczyły.

Naszego kotleta podaliśmy w proteinowym preclu posmarowanym kremowym serkiem, kotlet ma bardzo intensywny pizzowy smak, więc jako dodatki wystarczy trochę zielonego, pomidor i odrobina keczupu lub majonezu (jak zawsze najlepszy ever majonez light na świecie czyli Hellmann’s Lighter Than Light).

Makrosy całości uwzględniają dodatki!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes