426kcal & 51g białka w całej porcji! Wielka fura mięciutkich gofrów ze słodkim kremem o smaku syropu klonowego i frużeliną malinową bez cukru. Tak wielka, że trudno przejeść, tak pyszna, że szkoda odpuścić 🙂
Miejsce: kuchnia
Czas: niedziela, późne śniadanie
Aktorzy: mama & czternastoletnia kąśliwa córka z alergią na wszystko co fit
C: znam cię, więc nawet nie pytam, te gofry to fit?
M: tak
C: i pewnie z dynią?
M: tak…
C: … ok, i tak dobre. A ten krem to co to jest?
M: serek z Aldi i nasz nowy aromat syropu klonowego
C: dobre też. I te maliny też dobre, możesz mi takie częściej robić.
To kto robi?
SKŁADNIKI – PROTEINOWE GOFRY DYNIOWE
- 160g pieczonej dyni
- 25g mąki pszennej
- 30g odżywki, tu Trutein Pumpkin Spice
- sól
- 75ml wody, najlepiej gazowanej
- 1ł proszku do pieczenia
- kilka kropli aromatu – niby opcjonalnie, ale robi robotę
- jajko
Wszystkie składniki zblendować. Smażyć gofry porcjami w dobrze nagrzanej gofrownicy.
W czasie pieczenia gofrów przygotuj krem – tutaj 120g serka Milsani z Aldi i aromat syropu klonowego Funky Flavors Sweet Maple Pancake. Dodatkowo frużelina malinowa- kupna albo samorobna, zrobisz w czasie gdy pieką się gofry – 150g mrożonych malin wrzuć na patelnię, dodaj 3 łyżki soku z cytryny i erytrol do smaku, podgrzewaj aż zgęstnieją.