Proteinowe sernikobrownie

0
Proteinowe sernikobrownie
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Buraczane sernikobrownie z malinami to nie tylko świetny sposób na przemycenie porcji warzyw do swojej diety! Ma intensywnie czekoladowy smak, mocno wilgotne ciasto, zero buraczanego posmaku, pełna satysfakcja, sytość i wspaniałe makro. 

Z czystym sumieniem polecamy ten w pełni dopracowany przepis. 

Buraczane sernikobrownie – SKŁADNIKI NA 2 CIACHA

SPÓD BROWNIE

🍠250g gotowanych buraków (kupnych)

🍠3/4ł gumy ksantanowej, płaskiej

🍠szczypta soli

🍠30g erytrolu

🍠20g kakao

🍠8g aromatu w proszku czekoladowego lub więcej kakao

🍠30g odżywki czekoladowej WPC

🍠1ł pdp

🍠 1 jajko

🍠 1 białko (żółtko zostaw osobno)

Zblenduj składniki. Wlej do formy (1 większa lub 2 małe). Surowe ciasto jest dość rzadkie, ma konsystencję pitnego jogurtu (parz kolejne slajdy, jest film z rozlewaniem ciasta)

MASA SERNIKOWA

🍰 100g serka milsani

🍰 1 żółtko (to co zostało z masy brownie)

🍰 garść malin mrożonych

🍰 eytrol lub aromat do smaku

🍰 5g skrobi ziemniaczanej albo budyniu w proszku

Zblenduj składniki masy sernikowej, zrób z niej kleksy w surowej masie czekoladowej (patrz film na kolejnych slajdach)

Piecz 40 minut w 170C, zostaw na noc do wystudzenia, bez cięcia żeby nabrało w środku odpowiedniej konsystencji.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes