Ciacho na śniadanie to jest jedyny właściwy początek dnia – szczególnie, gdy to ciacho ma 60g białka i mniej niż 400kcal.
Bardzo prosty i szybki przepis, chociaż sernik uzyskuje właściwą konsystencję po nocy w lodówce, więc polecamy zrobić wieczorem i zjeść rano.
SKŁADNIKI (1 sycąca porcja)
- 300g serka wiejskiego – użyliśmy Almette Skyr & Serek Wiejski, ten z wczorajszego wpisu, ale może być zwykły serek wiejski
- 1 jajko
- kilka kropli aromatu – tu Rocka Nutrition Smacktastic Cheesecake,
- 30g odżywki – tu cytrynowa More Nutrition Buttermilk Lime, ale może być dowolny smak
Wszystkie składniki zblendować, wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, formę wstawić do większego naczynia zalanego wodą i ten zestaw wstawić do piekarnika, piec przez 40 minut góra-dół 165C.
Jak widać na filmie tuż po wyjęciu sernika z piekarnika powierzchnia jest jeszcze półpłynna – i tak ma być!
Wystudzony sernik podajemy z dżemem – tu polewa z 50g borówek, 2 łyżek erytrolu i j łyżeczki mąki ziemniaczanej.