Szybkie jednoporcjowe ciacho, esencja jesieni czyli sernikoszarlotka z kruszonką. Pyszne na ciepło, świetne na zimno. Idealne na słodkie śniadanie, lunch lub deser. Sycąca porcja ma 371kcal i 30g białka.
SKŁADNIKI (2 porcje)
SERNIK PROTEINOWY
- 400g chudego nabiały serkowego, tu Serek Chudy Miss Talia 0%
- 1 jajko
- 10g mąki ziemniaczanej lub budyniu bez cukru
- kilka kropli aromatu sernikowego Funky Flavors Sweet New York Cheesecake lub innego aromatu, jeśli nie masz użyj 5 pastylek słodzika / łyżkę erytrolu itp.
Dodatkowo ok 200g frużeliny jabłkowej bez cukru (gotowej, albo 1 jabłko pokrojone w kostkę duszone na patelni 10min z erytrolem, sokiem z cytryny i cynamonem)
Składniki sernika wymieszać trzepaczką lub mikserem, wlać masę do 2 foremek (u nas kwadratowe 14cm). Z wierzchu ułożyć kleksy jabłkowe
Piec 25min w 170C góra-dół termoobieg
KRUSZONKA PROTEINOWA
- erytrol 40g
- 15g odżywki białkowej kazeinowej (tu More Nutrition Total Protein Vanilla Eiscream)
- 15g mąki kokosowej
- 15g mąki pszennej
- 15g miękkiej margaryny
- 20ml zimnej wody
Składniki kruszonki zagnieść rękami, będą miały konsystencję mokrego pisaku. Posypać ciasto kruszonką i piec jeszcze 10 minut – jeśli wcześniej się mocno przyrumieni, nakryj z wierzchu folią aluminiową, błyszczącą stroną do góry.