Jednoporcjowy sernik proteinowy z jabłkami i kruszonką 371kcal B30 W46 T6

0
Jednoporcjowy sernik proteinowy z jabłkami i kruszonką 371kcal B30 W46 T6
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Szybkie jednoporcjowe ciacho, esencja jesieni czyli sernikoszarlotka z kruszonką. Pyszne na ciepło, świetne na zimno. Idealne na słodkie śniadanie, lunch lub deser. Sycąca porcja ma 371kcal i 30g białka.

SKŁADNIKI (2 porcje)

SERNIK PROTEINOWY

  • 400g chudego nabiały serkowego, tu Serek Chudy Miss Talia 0%
  • 1 jajko
  • 10g mąki ziemniaczanej lub budyniu bez cukru
  • kilka kropli aromatu sernikowego Funky Flavors Sweet New York Cheesecake lub innego aromatu, jeśli nie masz użyj 5 pastylek słodzika / łyżkę erytrolu itp.

Dodatkowo ok 200g frużeliny jabłkowej bez cukru (gotowej, albo 1 jabłko pokrojone w kostkę duszone na patelni 10min z erytrolem, sokiem z cytryny i cynamonem)

Składniki sernika wymieszać trzepaczką lub mikserem, wlać masę do 2 foremek (u nas kwadratowe 14cm). Z wierzchu ułożyć kleksy jabłkowe

Piec 25min w 170C góra-dół termoobieg

KRUSZONKA PROTEINOWA

  • erytrol 40g
  • 15g odżywki białkowej kazeinowej (tu More Nutrition Total Protein Vanilla Eiscream)
  • 15g mąki kokosowej
  • 15g mąki pszennej
  • 15g miękkiej margaryny
  • 20ml zimnej wody

Składniki kruszonki zagnieść rękami, będą miały konsystencję mokrego pisaku. Posypać ciasto kruszonką i piec jeszcze 10 minut – jeśli wcześniej się mocno przyrumieni, nakryj z wierzchu folią aluminiową, błyszczącą stroną do góry.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes