Prosty domowy baton białkowy bez daktyli i pieczenia – smak Confetti Cashew 22g białka!

0
Prosty domowy baton białkowy bez daktyli i pieczenia – smak Confetti Cashew 22g białka!
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Baton z nerkowcami o smaku Birthday Cake z nadzieniem malinowo-truskawkowym – możemy bez cienie skromności powiedzieć, że to najsmaczniejszy baton o smaku Birthday Cake jaki jedliśmy, ale to nie nasza zasługa tylko odżywki CNP Birthday Cake, któa już w przyszłym tygodniu będzie dostępna w Guiltfree! Niektórzy z was mieli już okazję ją testować w próbkach i wiemy że bardzo przypadła wam do gustu. Możecie na nią poczekać, ale przepis warto wykorzystać z dowolną odżywką, bo baton ma super makrosy i znakomitą mięciutką konsystencję, w każdym wariancie smakowym będzie extra. Nie wymaga pieczenia, mrożenia, czekania, robi się go w max 10 minut!

Składniki na 6 batonów:

Masa:

  • 150g skyr naturalny
  • 20g syrop zero, tu waniliowy, smak dość dowolny
  • 100g białek jaj (sparzone lub pasteryzowane)
  • 65g erytrolu zmielonego na puder
  • 50g masła z nerkowców (mogą być inne orzechy)
  • 130g odżywki proteinowej (tu CNP Birthday Cake, może być mąka owsiana, kokosowa, mleko w proszku)
  • 85g syropu Vitafiber (może być margaryna light, olej kokosowy albo syrop klonowy)
  • opcjonalnie szczypta gumy ksantanowej

Nadzienie:

  • 5g kwas cytrynowy
  • 30g Sos malinowy (tu Prosto ze Wsi, 100% malin)
  • 40g liofilizowanych truskawek

Zamiast masy malinowej można użyć gęstego dżemu albo dowolnego kremu do smarowania

Plus dodatkowo do dekoracji biała czekolada bez cukru i posypka lukrowa

  1. Składniki masy batonowej zagnieść rękami aż powstanie gładka plastelina.
    Podzielić masę na równe kulki, każdą rozpłaszczyć w dłoniach na placek, włożyć do foremki, nałożyć porcję dżemu lub innego nadzienia i zakleić resztą masy formując batona.
  2. Gotowe batony polać czekoladą i posypać posypką.
  3. Przechowuj batony w lodówce owinięte folią, zachowają świeżość ok 5 dni.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes