Jesteś na redukcji? Uważasz, że jedzenie nie powinno być smaczne? Wiele osób podczas redukcji odmawia sobie tego co smaczne, serwując sobie głód fizyczny, jak i psychiczny… wcale nie musi tak być!
jeśli masz ograniczoną ilość posiłków, cieszysz się na kolejny i siadasz do niego głodny – MUSI dawać satysfakcję!
Dlatego poniżej przepis na proteinowy omlet Carrot Cake – omlet marchewkowy! Idealny na redukcje, jest pyszny, objętościowy i ma 59g białka!
Proteinowy omlet Carrot Cake – składniki
🥕20g odtłuszczonej mąki z orzechów włoskich (może być kokosowa, migdałowa, laskowa)
🥕1 jajko
🥕60ml białek jaj (albo pół banana/ 4 łyżki musu jabłkowego)
🥕30g odżywki białkowej WPC
🥕opcjonalnie przyprawy: cynamon, gałka muszkatołowa, słodzidło
🥕łyżeczka pdp
🥕80ml wody
🥕60g marchewki
🥕100g jabłka
składniki zblendować. Nie na totalną papkę, tak, by marchewka była w drobnych wiórkach. Wylać masę na nasprejowaną patelnię, smażyć pod przykryciem ok. 7 minut na średnim ogniu, potem jeszcze 2 minuty z jednej strony.
Tutaj omlet podany ze 100g Milsani z aromatem Funky Flavors Sweet Carrot Cake, posypany karmelizowanymi migdałami i polany syropem klonowym bez cukru.