Sernikobrownie Mango

0
Sernikobrownie Mango
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Lubisz nietypowe połączenia? Masz ochotę na sernik mango, a jednocześnie na brownie? Mamy dla ciebie rozwiązanie!
Sernikobrownie Mango!

Jest duże i sycące. Sprawdzi się do jedzenia na zimno prosto z ręki, nie kruszy się – idealne do lunchboxa!

🍫🧡🥭🤎

Porcja na 1 ciasto 18cm, makro dotyczy 1/4

Składniki warstwa brownie:

🍫50g ciemnej czekolady 70%, może być z cukrem zwykła

🍫1 proteinowy pudding czekoladowy

🍫40 g mąki pszennej

🍫50g erytrolu

🍫 2 małe jajka (łącznie 90g)

🍫Szczypta soli, 1ł proszku do pieczenia

🍫1ł kawy rozpuszczalnej (nie jest niezbędna)

Składniki warstwa mango

🥭300g pure z mango albo świezy owoc 

🥭1 duże jajko (65g)

🥭20g mąki ziemniaczanej albo budyniu bez cukru

🥭200g gęstego skyra

Przygotowanie

1. Czekoladę stop w mikrofalówce (3 x 1 minuta w mocy 400W)

2. Dodaj kawę, pudding, zmiksuj. 

3. Dodaj jajka, erytrol, sól, zmiksuj.

4. Dodaj kakao, proszek i makę i zmieszaj packą silikonową tak żeby nie było grudek suchej mąki, nie miksuj.

5. Przełóż masę brownie do formy

6. W blenderze zblenduj mango, serek, mąkę ziemniaczaną i jajko.

7. Nałóż masę sernikową na masę brownie, zrób zygzaki mieszając masy.

8. Piecz 45 minut w 165C, zostaw do wystygnięcia w uchylonym piekarniku.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes