![](https://www.guiltfree.pl/blog/wp-content/uploads/IMG_9260-480x600.jpeg)
Lubisz nietypowe połączenia? Masz ochotę na sernik mango, a jednocześnie na brownie? Mamy dla ciebie rozwiązanie!
Sernikobrownie Mango!
Jest duże i sycące. Sprawdzi się do jedzenia na zimno prosto z ręki, nie kruszy się – idealne do lunchboxa!
🍫🧡🥭🤎
Porcja na 1 ciasto 18cm, makro dotyczy 1/4
Składniki warstwa brownie:
🍫50g ciemnej czekolady 70%, może być z cukrem zwykła
🍫1 proteinowy pudding czekoladowy
🍫40 g mąki pszennej
🍫50g erytrolu
🍫 2 małe jajka (łącznie 90g)
🍫Szczypta soli, 1ł proszku do pieczenia
🍫1ł kawy rozpuszczalnej (nie jest niezbędna)
Składniki warstwa mango
🥭300g pure z mango albo świezy owoc
🥭1 duże jajko (65g)
🥭20g mąki ziemniaczanej albo budyniu bez cukru
🥭200g gęstego skyra
Przygotowanie
1. Czekoladę stop w mikrofalówce (3 x 1 minuta w mocy 400W)
2. Dodaj kawę, pudding, zmiksuj.
3. Dodaj jajka, erytrol, sól, zmiksuj.
4. Dodaj kakao, proszek i makę i zmieszaj packą silikonową tak żeby nie było grudek suchej mąki, nie miksuj.
5. Przełóż masę brownie do formy
6. W blenderze zblenduj mango, serek, mąkę ziemniaczaną i jajko.
7. Nałóż masę sernikową na masę brownie, zrób zygzaki mieszając masy.
8. Piecz 45 minut w 165C, zostaw do wystygnięcia w uchylonym piekarniku.
![](https://www.guiltfree.pl/blog/wp-content/uploads/IMG_9262-480x600.jpeg)
![](https://www.guiltfree.pl/blog/wp-content/uploads/IMG_9261-480x600.jpeg)