Najlepsza fit pizza ever!!!
Dziś jest światowy dzień foki – dzień dobry jak każdy inny na chwilę szczerości z sanym sobą i pogodzenie się z faktem, że nie umiem zrobić ładnej pizzy 😪 Dobra wiadomość jest natomiast taka, że umiem zrobić pyszną pizzę więc po przydługim wstępie łapcie przepis 😜 Testowałam już wszystkie fit pizze świata: kalafiorowa, serowa, cukiniowa, kokosowa, serio dziesiątki, zawsze z takim samym efektem: „No spoko, fajnie-fajnie, ale to nie to”. Odkąd opracowałam ten przepis więcej nie szukam, a po zjedzeniu tej picki jestem 🅰️ najedzona po uszy 🅱️ pizzowo usatysfakcjonowana – to taki stan przepizzowienia, w którym choć kochasz pizzę, musisz odmówić kolejnego kawałka.
➡️Pizza z dodatkami jak na zdjęciu, nie sam spód‼ ma mniej niż 400kcal i ponad 50g białka. To porcja dla 1 głodnego człowieka‼💪
SKŁADNIKI NA PIZZĘ PROTEINOWĄ NA KAZEINIE
🍕35g mąki pszennej, orkiszowej itp
🍕15g kazeiny bezsmakowej
🍕30g klinka (czyli twarogu takiego trójkątnego)
🍕35ml zimnej wody
🍕1 łyżeczka proszku do pieczenia
🍕sól do smaku
🍕dodatki smakowe, u mnie oregano, suszone pomidory w proszku i pipetka aromatu bekonowego Funky Flavors Savory Bacon Crisp
Składniki dziabiemy widelcem, zagniatamy ciasto, wałkujemy między dwoma arkuszami papieru do pieczenia, moja ma średnicę ok 20cm.
Psikamy pamem, pieczemy 7 min w 170C, wyciągamy
Dodajemy dodatki, u mnie:
🍕100g pieczarek
🍕1/2 małej czerwonej cebuli
🍕50g sosu pomidorowego, używam Alce Nero z wołowiną
🍕30g tartego sera piórko
🍕10g płatków drożdżowych
🍕50g wędzonego indyka
Z dodatkami pieczemy jeszcze 5 min póki ser się nie stopi