Jednoporcjowa pianka białkowa a la After Eight 50g białka w 429kcal!

0
Jednoporcjowa pianka białkowa a la After Eight 50g białka w 429kcal!
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Z okazji dnia św. Patryka przypominamy przepis na jeden z naszych najlepszych przepisów miętowo-czekoladowych, połączenie mocno czekoladowego budyniu białkowego oraz proteinowej pianki miętowej.

Makro całości bez dodatków ➡️ 429kcal, B 50, W 35, T 7

Połączenie czekolady i mięty to klasyk do niedawna zarezerwowany dla koneserów, ale dzięki takim wynalazkom jak Oreo Mint ekspresem rośnie rzesza jego wielbicieli 💚🍫💚🍫💚🍫 więc i u nas nie może zabraknąć deseru w tych smakach szczególnie, że przy okazji testujemy nowy aromat Funky Flavors Sweet Minty Choc, który swoją premierę będzie mieć już we wrześniu 😋

To niby jedna miseczka, ale syci tak, że można śmiało traktować jak dwie porcje 🙂

Makro całości bez dodatków
➡️ 429kcal, B 50, W 35, T 7

Składniki:

PROTEINOWY BUDYŃ CZEKOLADOWY

BIAŁKOWA MASA MIĘTOWA PIANKA FLUFF

  • 150g jogurtu maluta albo skyr
  • 15g odżywki o pasującym smaku (u mnie biała czekolada)
  • słodzidło
  • aromat miętowy
  • 12g żelatyny + 100ml wrzątku
  • 30g sparzonych białek albo
  • barwnik – liście szpinaku
  1. Mąkę ziemniaczaną rozrabiamy w zimnym mleku, resztę mleka gotujemy, dodajemy mąkę, mieszamy cały czas podgrzewając aż zgęstnieje.
  2. Do gotowego budyniu dodajemy rozrobioną w mikro ilości wody odżywkę i kakao, odstawiamy do lodówki.
  3. Żelatynę zalewamy wrzątkiem.
  4. Białko ubijamy
  5. Miksujemy jogurt ze słodzikiem, żelatyną, odżywką i ewentualnie szpinakiem, na koniec dodajemy delikatnie pianę białek.
  6. Wylewamy na masę budyniową, chłodzimy godzinę.

Dodatki – u mnie #aftereight i #hersheyschocolate Cookies’n’Mint

 

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes