Proteinowe keto panini bez glutenu 352kcal & 50g białka, tylko 6g węgli

0
Proteinowe keto panini bez glutenu 352kcal & 50g białka, tylko 6g węgli
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Proteinowe panini w 5 minut!!

24g białka & mniej niż 250kcal, gorąca chrupiąca buła z aromatycznym nadzieniem!

SKŁADNIKI – wersja pieczarkowa, z mąką pszenną

  • 30g mąki pszennej
  • 15g kazeiny (może być więcej mąki)
  • 50g białek jaj albo 1 jajko
  • dużo przypraw – użyliśmy 4g Kernel Season’s Bacon Cheddar
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Zagnieść składniki ciasta na elastyczną masę, rozwałkować cienko między dwoma arkuszami papieru do pieczenia, nałożyć do środka farsz (tu pieczarki i por duszone z solą i pieprzem na pamie), piec 5 minut w 200C.

Całość ma 240kcal B24 W23 T3

SKŁADNIKI – wersja keto, z mąką łubinową

  • 30g mąki łubinowej
  • 15g kazeiny
  • 60g białek jaj
  • szczypta gumy ksantanowej (bez niej ciasto będzie się kruszyć)
  • przyprawy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Zagnieść składniki ciasta na elastyczną masę, rozwałkować cienko między dwoma arkuszami papieru do pieczenia, nałożyć do środka farsz, piec 5 minut w 200C.

W tej wersji jako nadzienia użyliśmy 50g piersi kurczaka z rosołu i 35g mozzarelli light, można oczywiście użyć tłustszego mięsa i pełnotłustej mozzarelli. Zrobiliśmy (jeszcze tego samego dnia!) trzecią wersję kładąc do środka rozgniecione awokado, posiekane chorizo i mozzarellę – było tak dobre, że nie załapało się na zdjęcia.

Całość w wersji kurczakowej z mąki łubinowej ma 352kcal B54 W6 T7

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes