Ktoś nam niedawno zarzucił, że „na takich deserkach to się nie da formy zbudować” 😅 🤪 Chłopaku, jeśli wolisz „kurczak ryż i kreatyna” 365 dni w roku to nic nam do tego, ale my wolimy królewskie śniadango i 6️⃣1️⃣g białka w 4️⃣4️⃣6️⃣kcal i Guiltfree jest przestrzenią dla tych, którzy lubią sobie dogadzać w wersji fit – bo kochamy dobre smaki 🥳🥰
Na złość tym, którzy myślą, że dieta to katorga a redukcję musi być nudna (znasz takich, prawda?!?) łapcie przepis na pyszny omlet na początek ( jeszcze) słonecznej niedzieli 🌞
SKŁADNIKI NA CZEKOLADOWY OMLET BIAŁKOWY
- 1 jajko
- 100g białek jaj*
- 40g odżywki WPC* (tu Bulk Powders, nowy smak Schwarzwalder Kirsche czyli czekoladowo-wiśniowy, może być dowolna czekoladowa)
- 10g mąki kokosowej odtłuszczonej*
- 100ml wody gazowanej – nie jest niezbędna, może być zwykła kranówka, ale dwutlenek węgla działa jak dodatkowy spulchniacz
- 1ł pdp
- 1ł gumy ksantanowej* – jest niezbędna, ponieważ omlet jest bez mąki czyli bez glutenu, potrzebujemy czegoś, co zadziała jak klej i to jest rola gumy ksantanowej
Składniki zmieszać trzepaczką, wylać na dobrze rozgrzaną patelnię psikniętą pamem, zmniejszyć ogień i smażyć pod przykryciem 5-7 minut, następnie przerzucić na drugą stronę i dogrzać na wyłączonym gazie bez przykrycia.
Nadzienie to 100g serka Milsani i 5g aromatu wiśniowego w proszku* More Nutrition Chunky Flavors Cherry Yoghurt.
Dodatki: kakao, sos wiśniowy zero KFD, sos czekoladowy zero* Fitstylr i kilka malinowych bezików bez cukru Locco*.
*Składniki dostępne w sklepie internetowym Guiltfree.pl