Domowe proteinowe lody szarlotkowe zapowiadane w poście o wulkanicznym teście 😁
Super proste, super pyszne. Lubię smak szarlotkowy, pasuje mi większość odżywek i batonów proteinowych o tym smaku a aromat szarlotkowy Funky należy od zawsze do jednych z moich ulubionych – nie lubię tylko kiedy szarlotka staje się cynamonką czyli gdy smak cynamonu dominuje nad jabłkami 🤦♀️
Do przygotowania jednego kubasa lodów użyłam ( zdjęcie składników i procesu przygotowania na ostatnim slajdzie).
Składniki na jedną porcję domowych lodów proteinowych bez cukru Ninja Creami:
🍎 150g serka milsani
🍎 95g puree z jabłek gotowanych
🍎 30g odżywki szarlotkowej Bulk Powders ( bardzo polecam!)
🍎 Kilka kropli aromatu Funky Flavors Sweet Apple Pie
Plus woda do granicy kubka.
Zagęstnik nie był potrzebny, masa jabłkowa jest gęsta i serek Milsani też, a odzywka Bulk Powders zawiera już zagęstniki.
Przygotowałam dwie porcje lodów, do jednych dodałam aromat cynamonowy Rocka a drugie są bez cynamonu I to właśnie te są widoczne na tym filmie.
Lody smakują po prostu jak szarlotka – jeżeli lubisz ten smak na pewno przypadną ci do gustu, myślę że Willisch Lody by się nie powstydzili takich w swojej kolekcji #challengelodowy 😁
Myślę, że jesienią wrócę do tego przepisu i wypróbuję te lody na porcji gorącej szarlotki