Lody Ferrero – wegańskie i proteinowe! Bez cukru! Niemożliwe? Zobacz i zapisz przepis – Kornelia zdradza sekret na mocno czekoladowy 🍫🍫🍫 smak bez goryczki!
Te lody smakują jak mielone, skremowane kuleczki Ferrero Rocher, nie smakują bezmlecznie, są kremowe, pełne mocno czekoladowego smaku i orzechów laskowych.
Wadą ich jest to, że mają dosyć wysoką zawartość tłuszczu, ale skład jest zdrowy, prosty i naturalny! Jeśli nie jesteś na redukcji, ale unikasz mleka, cukru, rafinowanych tłuszczy, to te lody są jak najbardziej dla Ciebie!

LODY FERRERO – SKŁADNIKI NA DOMOWE LODY
1 pinta – około 2 porcje
🤎1ł kawy instant i szczypta soli
🤎25g kakao, użyłam pełnotłustego
🤎40g odtłuszczonej mąki z orzechów laskowych
🤎30g wegańskiej odżywki białkowej Rocka Nutrition Brownie
🤎Aromaty: proszkowy Rocka Smacktastic Nougat i kropelki smakowe Funky Flavors Sweet Kiddy Chocolate
🤎15g masła z orzechów laskowych

Zaczynamy od uwolnienia smaku czekolady – w tym celu zalewamy kakao wrzątkiem, co rozpuszcza otoczkę tłuszczu wokół cząsteczek białek kakao – zapamiętaj ten trik, niebywale podkręca smak! Kolejne dodatki podbijające smak czekolady to sól i kawa – nie bój się łączenia smaków, one się pięknie uzupełniają 🥰
Dodaj resztę składników, uzupełnij pojemnik wodą do kreski i zblenduj.
Wstaw lody do zamrażalnika na 12h-24h, potem wyjmij z lodówki i odstaw w temp pokojowej na 15 minut.
Lody mają wysoką zawartość tłuszczu, więc spin na ice cream jest lepszą opcją niż lite, który zwykle wybieram.


