Jednoporcjowa pianka białkowa a la After Eight 50g białka w 429kcal!

0
Jednoporcjowa pianka białkowa a la After Eight 50g białka w 429kcal!
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Połączenie czekolady i mięty to klasyk do niedawna zarezerwowany dla koneserów, ale dzięki takim wynalazkom jak Oreo Mint ekspresem rośnie rzesza jego wielbicieli 💚🍫💚🍫💚🍫 więc i u nas nie może zabraknąć deseru w tych smakach szczególnie, że przy okazji testujemy nowy aromat Funky Flavors Sweet Minty Choc, który swoją premierę będzie mieć już we wrześniu 😋

To niby jedna miseczka, ale syci tak, że można śmiało traktować jak dwie porcje 🙂

Makro całości bez dodatków
➡️ 429kcal, B 50, W 35, T 7

Składniki:
BUDYŃ CZEKOLADOWY
⚃ 150ml mleka 0,5%,
⚃ 200ml wody,
⚃ 20g mąki ziemniaczanej
⚃ aromat miętowy Funky Flavors Sweet Minty Choc
⚃ 15g kakao Skinnylicious 1% tłuszczu
⚃ erytrol lub inny słodzik do smaku
⚃ 15g odżywki czekoladowej
⚃ szczypta soli (musi być!)

MASA MIĘTOWA
⚃ 150g jogurtu maluta albo skyr
⚃ 15g odżywki o pasującym smaku (u mnie biała czekolada)
⚃ słodzidło
⚃ aromat miętowy
⚃ 12g żelatyny + 100ml wrzątku
⚃ 30g sparzonych białek albo
⚃ barwnik – liście szpinaku

  • Mąkę ziemniaczaną rozrabiamy w zimnym mleku, resztę mleka gotujemy, dodajemy mąkę, mieszamy cały czas podgrzewając aż zgęstnieje.
  • Do gotowego budyniu dodajemy rozrobioną w mikro ilości wody odżywkę i kakao, odstawiamy do lodówki.
  • Żelatynę zalewamy wrzątkiem.
  • Białko ubijamy
  • Miksujemy jogurt ze słodzikiem, żelatyną, odżywką i ewentualnie szpinakiem, na koniec dodajemy delikatnie pianę białek.
  • Wylewamy na masę budyniową, chłodzimy godzinę.

Dodatki – u mnie #aftereight i #hersheyschocolate Cookies’n’Mint

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes