Pieczarkowiec – buła twarogowo-kazeinowa z pieczarkami, 30g białka & 230kcal

0
Pieczarkowiec – buła twarogowo-kazeinowa z pieczarkami, 30g białka & 230kcal
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Było na story, prosiliście o przepis więc oto jest!

Pieczarkowiec czyli zrobiona w błyskawicznym tempie twarogowo-kazeinowa buła nadziewana pieczarkami z duszoną cebulką, coś w stylu zapieksy na okrągło tylko o genialnym makro👌

❗Turbo sycąca buła o średnicy 18cm ma 230kcal i prawie 30g białka❗

⏳Czas przygotowania 3 minuty, ⏰czas pieczenia 12 minut, czas najedzenia 3️⃣-4️⃣h 😁

SKŁADNIKI

1 solidna porcja

  • 🍄 pieczarek na oko u nas około 200g i było tego dużo
  • 🍕kawałek cebulki do smaku
  • 🧂sól, pieprz & przyprawy

Udusić pieczarki z cebulą

Składniki na ciasto

  • 🍕25g mąka pszenna lub orkiszowa
  • 🍕15g kazeina
  • 🍕35g serek homogeniziwany light, skyr lub gęsty jogurt
  • 🍕20g mozzarella light porwana w kawałki
  • 🍕10g ser piórko tarty drobno
  • 🧂solidna szczypta soli, dużo przypraw
  • 🥄 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 🥛ok 20-30 ml wody

Połączyć wszystkie składniki ciasta na koniec stopniowo dodając wody tak by powstała plastyczna plastelinowa masa, podzielić ją na dwie części. 1 część rozpłaszczyć na kawałku papieru do pieczenia na to wyłożyć pieczarki z cebulką przykryć rozpłaszczoną pozostałą częścią ciasta. Nie przejmować się tym że pieczarki wyłażą bokami ☻

Piec 12min w 170°C.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes