Było na story, prosiliście o przepis więc oto jest!
Pieczarkowiec czyli zrobiona w błyskawicznym tempie twarogowo-kazeinowa buła nadziewana pieczarkami z duszoną cebulką, coś w stylu zapieksy na okrągło tylko o genialnym makro👌
❗Turbo sycąca buła o średnicy 18cm ma 230kcal i prawie 30g białka❗
⏳Czas przygotowania 3 minuty, ⏰czas pieczenia 12 minut, czas najedzenia 3️⃣-4️⃣h 😁
SKŁADNIKI
1 solidna porcja
- 🍄 pieczarek na oko u nas około 200g i było tego dużo
- 🍕kawałek cebulki do smaku
- 🧂sól, pieprz & przyprawy
Udusić pieczarki z cebulą
Składniki na ciasto
- 🍕25g mąka pszenna lub orkiszowa
- 🍕15g kazeina
- 🍕35g serek homogeniziwany light, skyr lub gęsty jogurt
- 🍕20g mozzarella light porwana w kawałki
- 🍕10g ser piórko tarty drobno
- 🧂solidna szczypta soli, dużo przypraw
- 🥄 łyżeczka proszku do pieczenia
- 🥛ok 20-30 ml wody
Połączyć wszystkie składniki ciasta na koniec stopniowo dodając wody tak by powstała plastyczna plastelinowa masa, podzielić ją na dwie części. 1 część rozpłaszczyć na kawałku papieru do pieczenia na to wyłożyć pieczarki z cebulką przykryć rozpłaszczoną pozostałą częścią ciasta. Nie przejmować się tym że pieczarki wyłażą bokami ☻
Piec 12min w 170°C.