Jednoporcjowy szarlotkowy skyrnik z gum膮 ksantanow膮

1
Jednoporcjowy szarlotkowy skyrnik z gum膮 ksantanow膮
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Kto redukuje, a kto masuje? 馃

Jednoporcjowy szarlotkowy skyrnik poleca si臋 na redukcyjne 艣niadanie, sk艂adniki na 1 porcj臋 ( gotowa porcja ok 350g)

馃搷 125g jab艂ek opcjonalnie skropionych sokiem z cytryny i posypanych cynamonem
馃搷 s艂odzid艂o do smaku najlepiej erytrol
馃搷 p贸艂 艂y偶eczki 偶elatyny rozpuszczonej w 25ml wrz膮tku
馃搷 170g skyra

馃搷 15g od偶ywki – najlepiej szarlotkowej, opcjonalnie inny neutralny smak np wanilia i kilka kropli aromatu Funky Flavors Apple Pie
馃搷 15g bia艂ka jaj sparzonego
馃搷聽o 膰wier膰 艂y偶eczki gumy guar i gumy ksantanowej albo 1 艂y偶eczka gumy ksantanowej

Przygotowanie
Jab艂ka siekamy, dusimy na patelni z erytrolem. Mo偶na da膰 surowe, ale jak puszcz膮 sok to s膮 bardziej aromatyczne 馃檪 Wystudzi膰.
Bia艂ka ubi膰 na sztywno
Pozosta艂e sk艂adniki solidnie zblendowa膰
Do masy skyrowej doda膰 jab艂ka, wymiesza膰, na koniec doda膰 bia艂ka i ostro偶nie zamiesza膰
Wstawi膰 do lod贸wki na godzin臋 do 艣ci臋cia

Makro ca艂o艣ci 280kcal, B 31g / W 29g / T 4g

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes