Sernikowa chmurka z musem jabłkowym i śliwkami mega porcja tylko 250kcal

0
Sernikowa chmurka z musem jabłkowym i śliwkami mega porcja tylko 250kcal
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Sernikowa chmurka z musem jabłkowym i śliwkowym przepyszna i wielgachna porcja 1/8 blachy 24cm to tyko 250kcal!😯😯😯🤪🤪😱

MAKRO 1 KAWAŁKA
251kcal 🎃B 26g 🎃 W 22g 🎃 T 6g 🎃
To kto robi?
🎈🎈🎈SKŁADNIKI🎈🎈🎈

Forma 24cm wypełniona masą po samiutki brzegi tak bardzo że musiałam ułożyć wyższy brzeg z kartonika żeby się nie wylało 🤪

🎂1kg twarogu na serniki, u mnie Dr Oetker
🎂200g białek w butelce Farma Białka
🎂słodzidło wg uznania, użyłam erytrol
🎂100g odżywki białkowej, najlepiej smak wanilia albo biała czekolada
🎂15g żelatyny + 100ml wrzątku (przy tej ilości wyjdzie lekka puszysta trochę rozpadająca się konsystencja, jeśli ma być eleganckie mocno ścięty sernik lepiej zwiększyć do 25 gramów)
🎂10g gumy ksantanowej
🎂 gotowa frużelina albo (lepiej!) owoce wg uznania, u mnie 600g jabłek i 400g śliwek plus erytrol

➡️➡️➡️➡️➡️➡️
Robimy!
Najpierw owoce: jabłka kroimy w duże kawały, ze śliwek wyjmujemy pestki. Owoce, każde na osobnej patelni, podsypujemy niedużą ilością erytrolu i zostawiamy na średnim ogniu żeby sobie pykały, zmiękły i odparowały (około 20 min) .
Ubijamy białko na mega sztywną pianę.
Żelatynę rozrabiamy we wrzątku blendujemy z serem, odżywką, słodzidłem i ksantanem na jednolitą masę. Do masy dodajemy białko delikatnie mieszając tak żeby piana nie opadła.
Do formy wylewamy masę, na to dajemy trochę musu owocowego, znowu masę, znowu owoce, itd. Chłodzimy w lodówce minimum 3 godziny, a najlepiej całą noc.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes