KoxBar PB White Choc Apple Pie – 30g białka! Domowy baton proteinowy bez cukru

0
KoxBar PB White Choc Apple Pie – 30g białka! Domowy baton proteinowy bez cukru
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Dziś domowy baton proteinowy na prawdziwym wypasie – 350kcal, więc kaliber posiłku, ale sytość i satysfakcja smakowa idą w parze z kalorycznością, a baton dostarcza 30g białka.

To jeden z dawniejszych przepisów, w międzyczasie udało się nam zapanować nad kształtem i grubością polewy czekoladowej i dziś udałoby się nam tego batona zrobić z mniejszą ilością czekoladowej polewy, a tym samym o niższej kaloryczności, co nie zmienia faktu, że połączenie smaków szarlotki (baton zawiera prawdziwe duszone jabłka z cynamonem!) i białej czekolady jest tyle oryginalne, co i pyszne, więc zdecydowanie warte zapamiętania i naśladowania.

Baton jest przepełniony warstwami, smakami i konsystencjami, na jego pyszność składają się:

  1. proteinowa biała czekolada bez cukru według naszego przepisu
  2. niskokaloryczne masło orzechowe
  3. masa szarlotkowa
  4. wafelkowy nugat

Jabłka są kwaskowato-słodkie, masło orzechowe słodko-prażone ze słoną nutą, masa wafelkowa i polewa z białej czekolady słodkie – całość tworzy znakomity zestaw smaków.

SKŁADNIKI – SZARLOTKOWY DOMOWY BATON PROTEINOWY

4 duże porcje

Masa batonowa
Czekolada proteinowa
Dodatkowo

Przygotowanie – jak zrobić domowego batona białkowego

Mokre składniki masy batonowej (oprócz aromatu) oraz erytrol podgrzać mieszając. Dodać gumę guar i odżywkę białkową oraz aromat, dobrze zamieszać. Masę wyłożyć do foremek i odstawić do zastygnięcia.

Jabłko udusić w garnuszku z erytrolem aż się rozpadnie i odparuje większość wody. Jabłkowy mus ułożyć na batonach.

PB2 wymieszać z minimalną ilością wody do uzyskania konsystencji gęstej pasty, porcję pasty ułożyć na musie jabłkowym.

Składniki polewy roztopić mieszając w kąpieli wodnej, polać białą czekoladą wierzch batonów i zostawić do ostygnięcia.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes