KoxBar Jaffa Ice Cream – domowy baton proteinowy dla fanów Delicji

0
KoxBar Jaffa  Ice Cream – domowy baton proteinowy dla fanów Delicji
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Było już połączenie pomarańczy z białą czekoladą, czas na klasyk! Domowy baton białkowy o smaku klasycznych Delicji, z dodatkiem kultowych plasterków czekolady Terry’s Orange to połączenie kremowej masy o smaku śmietankowych lodów waniliowych, ciemnej, ale bynajmniej nie gorzkiej czekolady i soczystej włoskiej konfitury z sycylijskich czerwonych pomarańczy. Ta bezczelna pyszność kryje w sobie niecałe 300kcal, 20g białka i morze słodkiej satysfakcji.

Do pokrycia batona wykorzystujemy proteinową czekoladę według naszego przepisu, na jednego batona używamy 20g czekolady, ale dla wygody pracy i równej warstwy warto przygotować jednorazowo większą porcję masy czekoladowej i później tylko ją odgrzewać.

Składniki na masę batonową – na 4 batony proteinowe

  • 80g odżywki białkowej waniliowej
  • 15g margaryny light
  • 15g słodzonej erytrolem pasty kokosowej
  • 30ml wody
  • erytrol do smaku
  • miąższ z 1 laski wanilii
  • 55g syropu Vitafiber

Mokre składniki podgrzać i zamieszać, dodać do nich odżywkę i miąższ waniliowy, zamieszać, masę poporcjować i schłodzić by zastygła.

Na każdej porcji masy ułożyć po 15g dżemu – tu konfitura pomarańczowa, oblać polewą czekoladową, opcjonalnie na czekoladzie zanim zastygnie ułożyć plasterek czekolady pomarańczowej Terry’s.

Składniki na czekoladę proteinową:

Proporcje na 280g czekolady proteinowej, można oczywiście użyć gotowej czekolady bez cukru

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes