Pistacjowe serniczki proteinowe z musem malinowym
Dwie wersje – w jednej pieczemy serniczki zmałymi zygzakami musu, w drugiej gotowe serniczki podajemy z zimnym musem malinowym,
Obie pyszne!
SKŁADNIKI (6 porcji)
- 95g masła pistacjowego (tu proteinowe SoFi 50% pistacji)
- 2 jajka
- 240g serka wiejskiego light
- 150g jogurtu greckiego
- erytrol 50g
- 30g odżywki białkowej o smaku białej czekolady
- kilka kropli aromatu Funky Flavors Sweet White Chocolate
- szczypta soli
- 5g mąki ziemniaczanej lub proszku budyniowego
Dodatkowo 200g malin & erytrol plus opcjonalnie 3g agaru
Wszystkie składniki masy miksujemy na jednolitą konsystencję, wlewamy do kokilek, pieczemy 25min w 160C i studzimy w uchylonym piekarniku.
Maliny gotujemy z erytrolem aż odparują i zgęstnieją, można poprawić konsystencję dodając agar.
Zimny mus wykładamy na serniczki i dodatkowo chłodzimy w lodówce.
Gotowe!