Nigdy nie daj sobie wmówić że istnieje problem, którego nie rozwiąże pół blachy sernika 😉😋🍨🍧🍰
To jeden z lepszych serników jaki wyszedł z naszego piekarnika w ostatnich tygodniach – z malinową odżywką białkową, podkręcony malinowym smackerem w proszku z esn.
Chcecie przepis? Proszę bardzo
- 1kg sera na serniki (President),
- 250g ricotty
- 5 jajek
- 70g odżywki białkowej
- słodzidło do smaku
- 100g syropu Vitafiber
Wszystkie składniki mieszamy mikserem, wlewamy do formy, pieczemy 45 min w 165 stopniach, na dnie piekarnika dobrze ustawić dodatkową formę z wodą, sernik będzie bardziej wilgotny i nie popeka. W każdym naszym serniku jest vitafiber, często pytacie czy to konieczne – nie bez tego sernik też wyjdzie, ale będzie miał inną konsystencję. Vitafiber sprawia że jest puszysty, wilgotny, kremowy. No lepszy po prostu ☺️ W tej wersji dodatkowo użyliśmy ESN Flavor Boost – dość niedoceniany aromat w proszku o magicznie intensywnym smaku i wielkiej wydajności.