Pianka Proteinowa a la Schogetten Lotus Biscoff – 318kcal, 47g białka!

1
Pianka Proteinowa a la Schogetten Lotus Biscoff – 318kcal, 47g białka!
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Nowy dzień, nowa pianka! Pianki z agarem to mój nowy bzik, opanowałam je do perfekcji i uwielbiam słodkie śniadaniowe desery w takiej formie – agar jest u nas codziennie w testach, w tajemnicy powiem, że pracujemy w Guiltfree nad nowym produktem dla was, który spodoba się weganom, ale ćśśś…, nic nie mówiłam…🤫🤫

Latami się wzbraniałam przed spróbowaniem agaru, bo „przecież nie jestem weganką„, ale to nie tylko wegański odpowiednik żelatyny, to zupełnie inna substancja żelująca i serio uważam, że lepsza od żelatyny 🙂

Tym razem pianka czekoladowa z lotusową kruszonką inspirowana nową czekolada Schogetten Lotus Biscoff ( znajdziecie ją w GF w sekcji #cheatmeal ). Piękne makro, wielka micha, genialny smak i konsystencja, jestem bardzo zadowolona z tego przepisu i mam nadzieję że wam uda się równie dobrze 🤗

Makro całości➡️ 318kcal, B47g / W16g / T7g

➡️ składniki na porcję ok 700ml
✅ 350ml wody
✅ odżywką czekoladowa 30g
✅ 5g agaru
✅ 3g gumy ksantanowej albo celulozowej
✅ opcjonalnie dosładzacz
✅ 100g białek jaj plus erytrol w proszku do usztywnienia piany
✅ 1 serek wiejski light, może być skyr

Zachowaj kolejność, będzie łatwiej 😁
🍫 Gotujemy agar i słodzidło, wystawiamy na dwór żeby przestyglo
🍫 Ubijamy pianę na sztywno dodając pod koniec erytrol w pudrze
🍫 Wlewamy do blendera, w tej kolejności: ciepły agar, odżywkę, zagęstnik, nabiał. Blendujemy.
🍫 Włączamy mikser na niskich obrotach i miksując białka wlewamy do nich powoli miksturę agarową. Ciepły płyn ścina białka pięknie utrwalając piankową konsystencję, to klucz do sukcesu!
🍫 Przelewamy do miski, posypujemy dodatkami, u mnie sos czeko zero i kruszone herbatniki
🍫 Agar szybko tężeje, po 15min można jeść

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes