KoxBar Cinni Biscoff – domowy baton proteinowy bez cukru 39g białka & 279kcal

0
KoxBar Cinni Biscoff – domowy baton proteinowy bez cukru 39g białka & 279kcal
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

KoxBar Cinni Biscoff – domowy baton proteinowy 39g białka! Tak, to nie literówka, ten cynamonowy łobuz zawiera 39g białka w 279kcal. Bez pieczenia, bez daktyli, bez płatków owsianych.

Typowo jesienne smaki: cynamonowo-spekulosowa baza, nadzienie z Biscoffa, z wierzchu posypka z mega kruchych płatków śniadaniowych. Bajecznie smakuje, syci na 3h z okładem, czas przygotowania poniżej kwadransa. Kto robi?

Składniki na 4 wielkie batony proteinowe

  • 40g mąki migdałowej mocno odtłuszczonej, można zastąpić kokosową, ale trochę się gryzie smakiem z cynamonem i spekulosem, migdałowa ma bardziej łagodny charakter i w takich konkretnych sezonowych smakach sprawdza się lepiej
  • 150g odżywki białkowej
  • 40g erytrolu
  • szczypta soli
  • 10ml wody
  • 35g syropu Vitafiber
  • 25g margaryny niskotłuszczowej Flora Light
  • 1 saszetka InStick Speculoos (saszetka taka jak Bolero, tylko smaki bardziej deserowe niż napojowe)
  • nadzienie – 40g kremu Biscoff
  • 25g płatków cynamonowych śniadaniowych

Wodę, erytrol, margarynę i syrop Vitafiber podgrzać w mikrofalówce impulsami po 20 sekund – tak, żeby bulgotało, ale się nie spaliło.

Mokre składniki połączyć z suchymi, poza speculoosem i płatkami śniadaniowymi.

Płatki rozłożyć w foremce, na nich ułożyć po 1/3 masy, rozsmarować speculoos, zamknąć resztą masy.

Gotowe!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes