KoxBar Cinni Biscoff – domowy baton proteinowy 39g białka! Tak, to nie literówka, ten cynamonowy łobuz zawiera 39g białka w 279kcal. Bez pieczenia, bez daktyli, bez płatków owsianych.
Typowo jesienne smaki: cynamonowo-spekulosowa baza, nadzienie z Biscoffa, z wierzchu posypka z mega kruchych płatków śniadaniowych. Bajecznie smakuje, syci na 3h z okładem, czas przygotowania poniżej kwadransa. Kto robi?
Składniki na 4 wielkie batony proteinowe
- 40g mąki migdałowej mocno odtłuszczonej, można zastąpić kokosową, ale trochę się gryzie smakiem z cynamonem i spekulosem, migdałowa ma bardziej łagodny charakter i w takich konkretnych sezonowych smakach sprawdza się lepiej
- 150g odżywki białkowej
- 40g erytrolu
- szczypta soli
- 10ml wody
- 35g syropu Vitafiber
- 25g margaryny niskotłuszczowej Flora Light
- 1 saszetka InStick Speculoos (saszetka taka jak Bolero, tylko smaki bardziej deserowe niż napojowe)
- nadzienie – 40g kremu Biscoff
- 25g płatków cynamonowych śniadaniowych
Wodę, erytrol, margarynę i syrop Vitafiber podgrzać w mikrofalówce impulsami po 20 sekund – tak, żeby bulgotało, ale się nie spaliło.
Mokre składniki połączyć z suchymi, poza speculoosem i płatkami śniadaniowymi.
Płatki rozłożyć w foremce, na nich ułożyć po 1/3 masy, rozsmarować speculoos, zamknąć resztą masy.
Gotowe!