Czekoladowe brownie proteinowe bez cukru a la Kinder Schoko Bons Crispy

0
Czekoladowe brownie proteinowe bez cukru a la Kinder Schoko Bons Crispy
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Czas na coś nieprzyzwoicie czekoladowego. Dwa słowa: kinder brownie.

Wilgotny kawałek mega sycącego brownie to esencja czekoladowej dobroci – taki kawałek ma tylko 199kcal i 15g białka!

To jest totalny sztos i najlepsze brownie, jakie kiedykolwiek zrobiliśmy. Doskonałe pod względem makro, słodyczy, konsystencji, smaku. Perfekcyjne. Nie ma co zmieniać, zostaje tylko robić i jeść, a potem znów robić i jeść. Więc łapcie przepis i zacznijcie to czekoladowe koło!

Jeśli chodzi o samo Kinder Schoko Bons Crispy, to jest to wersja importowana z Indii i jest absolutnie niewarta ułamka ceny, jaką trzeba za nią zapłacić – bez cienia żalu można je zastąpić wersją dostępną  w polskich sklepach albo kawałkami innych ulubionych czekoladek.

Składniki na 6 kawałków brownie proteinowego bez cukru

(forma 22 x 22cm)

Połączyć trzepaczką składniki, wszystkie poza serkiem Milka i jajeczkami. Masa ma być jednolita, ale nie mieszaj zbyt długo – ciast z odżywką WPI nie należy za długo mieszać bo wychodzą gumowate.

Wylać połowę masy do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub silikonowej, porobić kleksy z serka Philadelphia, przykryć pozostałą częścią masy, z wierzchu ułożyć kawałki czekoladek.

Piec w piekarniku nagrzanym do 170C przez 18 minut – po tym czasie ciasto będzie miękkie, uchylić piekarnik na kilkanaście centymetrów i zostawić w nim ciasto na pół godziny, a następnie wyjąć i całkowicie wystudzić. Kroić na zimno. Podawać solo, z kulką lodów, sosem wiśniowym solonym karmelem. To jest tak dobre, że ze wszystkim smakuje genialnie. Solo rzecz jasna też.

Wartości odżywcze 1 kawałka z 6: 199kcal, 7g tłuszczu, 12g węglowodanów, 15g białka, 4g błonnika.

 

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes