Domowy Snickers Proteinowy

0
Domowy Snickers Proteinowy
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Po świątecznych, tradycyjnych słodkościach i wypiekach, czas powrócić na stare tory!

Przychodzimy więc z przepisem na domowego Snickersa Proteinowego!

Przepisów na domowy Snickers Proteinowy jest w Internecie mnóstwo, ale nasz jest najlepszy! Dlaczego? Po pierwsze nie ma w nim daktyli – a jesteśmy wyczuleni na maskowanie cukru pod pozorem nie-cukru, dlatego u nas nie znajdziesz daktylowego karmelu, jest za to kajmak z erytrolem! Dwa  ma aż 20g białka. A smak – jest po prostu genialny, to zasługa połączenia masła orzechowego, aromatu snickersowego Funky oraz kajmaku o smaku słonego karmelu.

SKŁADNIKI NA DOMOWEGO SNICKERSA BEZ CUKRU

5 batonów

🥜40g masła orzechowego w proszku

🥜40g odżywki białkowej WPC, smak wanilia, karmel lub czekolada

🥜40g erytrolu

🥜duża szczypta soli

🥜65g masła orzechowego

🥜30ml mleka 

🥜kilka kropli aromatu Funky Flavors Snacker Nutter

Dodatki:

🥜Kajmak bez cukru o smaku Słonego Karmelu Polder (znajdziesz w Guiltfree)

🥜28g krótko prażonych na suchej mocno rozgrzanej patelni siekanych orzechów arachidowych

🥜plus czekolada do polewy – bez cukru, mleczna lub ciemna

Składniki zagnieść rękami/widelcem na jednolitą masę o konsystencji plasteliny. Masą wylepić foremkę, z wierzchu rozsmarować 100g kajmaku, posypać orzeszkami, zmrozić około 30 minut.

Pokroić, zanurzać w roztopionej czekoladzie  bez cukru, wstawić do lodówki do zastygnięcia. 

TIP: można zrezygnować z polewy czekoladowej, baton będzie równie pyszny i znacznie mniej kaloryczny, tylko trudniej będzie go ze sobą zabrać na trening czy do pracy.


0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes