Najlepsze proteinowe brownie dyniowe bez cukru – nie czuć dyni!!

0
Najlepsze proteinowe brownie dyniowe bez cukru – nie czuć dyni!!
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Najlepsze brownie dyniowe jakie zrobiliśmy.

  1. Nie czuć dyni
  2. Syci jak diabli
  3. Genialne makro 28g białka & 219 kcal w 1 kawałku.
  4. Proste

Z podanych ilości zrobiliśmy 1 blachę 28cm x 28cm, ale kawałki ciasta wyszły naprawdę grube, wielkie i sycące, spokojnie można zmniejszyć ilość składników o połowę bo 1 kawałek najada na kilka godzin.

DYNIOWE BROWNIE PROTEINOWE BEZ CUKRU – SKŁADNIKI

  • 850g-900g pieczonej dyni, u nas niezmiennie hokkaido
  • 200g odżywki białkowej o smaku czekoladowym – tu MyProtein Impact Whey Isolate Chocolate Brownie, może być WPC lub wegańska, można zastąpić 150g mąki i 50g kakao, ale oczywiście zmieni się makro
  • 100g kakao
  • 3 duże jajka
  • opcjonalnie aromat – np. Funky Flavors Sweet Nutty Choc
  • 150ml wody, najlepiej gazowanej
  • erytrol – do smaku, użyliśmy 150g
  • solidna szczypta soli (nie opuszczaj)

Zblendować dynię z jajkami i erytrolem. Dodać odżywkę, kakao i sól i zamieszać łyżką. Dodać wodę w 2-3 porcjach, ilość zależy od rodzaju dyni, ciasto ma mieć konsystencję gęstego jogurtu i dać się wlać do formy.

Wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, piec 45 minut w 170C z termoobiegiem. Wystudzić., kroić.

Ciasto polaliśmy polewą ze 130g kremu bez cukru Locco Chocolate Hazelnut i 1 opakowania czekoladowego puddingu Valio, podane makro uwzględnia polewę. Ciasto bez polewy też jest smaczne – ale ma suchy wierzch, dlatego warto czymś posmarować, ale np. dżem wiśniowy lub śliwkowy też będą super dodatkiem.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes