Ekspresowy kokosowo- migdałowy deser bolero to propozycja na majówkowego grilla, letni wypad nad jezioro lub po prostu lekki deser z delikatnie orzechową nuta 🙂 Jest maksymalnie łatwy w przyrządzeniu, wygląda bardzo apetycznie
Ananasowe rafaello (4 porcje):
- 4 szt. serków homogenizowanych naturalnych
- bolero kokosowe (1/2 łyżeczki) i bolero migdałów (1/2 łyżeczki)
- płatki migdałów / granat / liofilizowany ananas – do ozdoby
1. Naturalne serki homogenizowane przenieś do miseczki
2. Dodaj bolero (reguluj słodkość, nie wsypuj od razu wszystkiego) i wszystko dobrze wymieszaj
3. Serek przełóż do pucharków
4. Deser schłodź w lodówce przez co najmniej godzinę. Przed podaniem, deser ozdób płatkami migdałów i owocami (np. granatem lub/i liofilizowanym ananasem)
Przepis na inny deser z Bolero: Kokosowy deser z bolero