Z czym jeść masło orzechowe?

0
Z czym jeść masło orzechowe?
5.00 avg. rating (85% score) - 1 vote

Masło orzechowe w Polsce przyjęło się w formie smarowidła do chleba. W Stanach Zjednoczonych jako dodatek do galaretki.Zestawiliśmy kilka pomysłów w jednym miejscu!

Masło orzechowe smakuje najlepiej jako:

  • dodatek do kanapek- dodatek dżemu doda mu słodyczy i niekonwencjonalnego smaku (jak dżem to tylko bez cukru!)
  • smarowidło do wafli ryżowych,
  • dodatek do pokrojonego banana lub jabłka,
  • polewa do omletów czy naleśników,
  • dodatek do azjatyckich sosów,
  • dodatek do owsianki, jaglanki lub gryczanki (ze świeżymi owocami – pyycha!).

 

Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły na zastosowanie masła orzechowego – piszcie w komentarzach!

Największy wybór maseł orzechowych znajdziecie tutaj >>> masło orzechowe

Z jakich orzechów można zrobić masło orzechowe?

Dlaczego warto zrobić domowe masło orzechowe?

Jak wybrać najlepsze masło orzechowe?

Które orzechy są najzdrowsze?

5.00 avg. rating (85% score) - 1 vote