Masło orzechowe w Polsce przyjęło się w formie smarowidła do chleba. W Stanach Zjednoczonych jako dodatek do galaretki.Zestawiliśmy kilka pomysłów w jednym miejscu!
Masło orzechowe smakuje najlepiej jako:
- dodatek do kanapek- dodatek dżemu doda mu słodyczy i niekonwencjonalnego smaku (jak dżem to tylko bez cukru!)
- smarowidło do wafli ryżowych,
- dodatek do pokrojonego banana lub jabłka,
- polewa do omletów czy naleśników,
- dodatek do azjatyckich sosów,
- dodatek do owsianki, jaglanki lub gryczanki (ze świeżymi owocami – pyycha!).
Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły na zastosowanie masła orzechowego – piszcie w komentarzach!
Największy wybór maseł orzechowych znajdziecie tutaj >>> masło orzechowe
Z jakich orzechów można zrobić masło orzechowe?
Dlaczego warto zrobić domowe masło orzechowe?
Jak wybrać najlepsze masło orzechowe?