Wszędzie przepisy z dyni – to u nas przekornie mleczna czekolada i kokos🥥🍫. Spokojnie, dynia wróci 😉 a la kokosowa Milka Luflee wpadła nam w ręce i po prostu nie można było jej nie odwzorować w tym chmurkowym serniczku!
A teraz uwaga, zobaczcie to makro całości🤯😱! 430kcal, 68g białka, 14g węgle, 10g tłuszcze, całość waży 0,7kg co daje ok 60kcal w 100g i serio trudno to przejeść na jednym posiedzeniu! Coś extra dla wielbicieli objętościowych deserów na redukcji
MASA CZEKOLADOWA
5g kakao
15g masła orzechowego w proszku PB2 (może być więcej kakao)
20g odżywki mleczna czekolada (bezkonkurencyjna w przepisach 'udających’ mleczną czekoladę jest odżywka białkowa Maltesers)
10g żelatyny we wrzątku (plus drugie tyle do białej masy)
250ml wody
8g mleka w proszku odtłuszczonego (może być zwykłe mleko, używam w proszku bo się nie psuje)
1/2 łyżeczki gumy ksantanowej
Słodzidło
Blendujemy, wstawiamy do lodówki
MASA KOKOSOWA
20g odżywki kokosowej
Drugą połowa żelatyny
2 serek wiejski light – wybieram ostatnio zamiast skyra i jogurtu bo nie jest kwaśny
Słodzik
Pół łyżeczki gumy ksantanowej
250ml wody
Blendujemy, wlewamy na częściowo zastygniętą masę czekoladową, chłodzimy do zastygnięcia