Jabłczan cytruliny
Jabłczan cytruliny jest częstym składnikiem suplementów diety przeznaczonych do stosowania przez osoby aktywne fizycznie. Stanowi on połączenie niebiałkowego aminokwasu, a … Read More „Jabłczan cytruliny”
Jabłczan cytruliny jest częstym składnikiem suplementów diety przeznaczonych do stosowania przez osoby aktywne fizycznie. Stanowi on połączenie niebiałkowego aminokwasu, a … Read More „Jabłczan cytruliny”
Izoleucyna jest organicznym związkiem chemicznym, który jest izomerem leucyny oraz pochodną pirogronianu. To aminokwas powszechnie występujący w białkach. Zalicza się … Read More „Izoleucyna”
Białko serwatkowe pozyskiwane z mleka krowiego jest jednym z najlepszych białek zawierających wszystkie kluczowe dla człowieka aminokwasy. Serwatka białkowa jest … Read More „Izolat białka serwatkowego – WPI”
Inozytol, inaczej cykloheksanoheksaol, to organiczny związek chemiczny, który zaliczany jest do cukroli – alkoholi cukrowych. Czasami określany jest również jako … Read More „Inozytol”
Białko serwatkowe z mleka krowiego zalicza się do najbardziej popularnych wśród odżywek białkowych dla sportowców. W sprzedaży możemy znaleźć je … Read More „Hydrolizat białka serwatkowego”
HMB – kwas 3-hydroksy-3-metylomasłowy jest to związek zaliczany do hydroksykwasów. Jest to pochodna metylowa kwasu 3-hydroksymasłowego. Związek ten używany jest … Read More „HMB – kwas 3-hydroksy-3-metylomasłowy”
Histydyna jest aminokwasem egzogennym, który zalicza się do aminokwasów białkowych. Organizm nie jest w stanie wytworzyć jej samodzielnie, dlatego dostarczana … Read More „Histydyna”
Hesperydyna jest związkiem chemicznym, który zalicza się do flawonoidów. W przeszłości nazywana była witaminą P2. Przede wszystkim występuje w dużych … Read More „Hesperydyna”
HCA – kwas hydroksycytrynowy jest składnikiem aktywnym pozyskiwanym z roślin, a dokładnie z garcynii kambodżańskiej (Garcinia cambogia), która jest jego … Read More „HCA – kwas hydroksycytrynowy”
Gorzka pomarańcza (Citrus aurantium L.), która nazywana jest również pomarańczą kwaśną, jest gatunkiem rośliny wywodzącej się z terenów Azji. Tworzy … Read More „Gorzka pomarańcza”