Jagody, czyli kolejny powód żeby kochać lato
💛💜💛💜 Na zdjęciu jagody w akcji jako proteinowy fluff!
💪💪💪Makrosy: 323kcal, B43g W38g T3g
Puszysty, mega sycący, intensywnie owocowy, słodki jak marzenie. Lato to idealny czas na przygotowywanie proteinowych deserów typu fluff czy legumina, chociaż oczywiście z mrożonych owoców też wychodzą świetne, to jednak nic nie zastąpi świeżych.
W zasadzie komentarz jest zbędny – wystarczy film:
Przepis prosty jako konstrukcja cepa
- 200g dowolnych owoców – u mnie borówki
- 1 miarka odżywki białkowej (użyłam jagodowej MTS)
- 5g gumy ksantanowej
- 1 opakowanie skyra, kefiru albo innego chudego nabiału
- opcjonalnie słodzidło wg gustu
Wszystkie składniki blendujemy minutę na maksymalnej mocy. Gotowe!
[…] Jagodowy fluff – czyli jak zrobić proteinowy fluff z odżywką białkową i gumą ksantanową […]